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https://www.europeanstudies.info/fileadmin/content/studiengaenge/europeanstudies/pictures/gdp-3/sankelmark-2012-seminar-report.pdf
cross-border co-operations; 16:10-16:20 Coffee break 16:20-17:05 Panel I: European border regions (Chair: Dr. Christian Pletzing) Laura Asarite: From a look backwards to a look forwards – the way to the border [...] border is graphically and psychologically constructed: a neat line on the map, beyond which we find either a blank space or a different country marked with a different color. This clear-cut distinction relies [...] Second World War: The ideological border as a cause of different memorial processes in a psycho-historical perspective; Dr. Christian Pletzing: Commuters in a border region – Jews in Kashubia; 10 10 28
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/geschichten/geschichten-deu/eijkman-story-de.pdf
Science History Publications. Carpenter, K. J. (2000). Beriberi, white rice and vitamin B: A disease, a cause and a cure. Berkeley: Univ. of Califor- nia Press. Carpenter, K. J. (2012). The discovery of Thiamin [...] Ency- clopedia.com: http://www.encyclopedia.com/doc/1G2- 2830901294.html Erdman, A. M. (1964). Cornelis Adrianus Pekelharing—A biographical sketch. The Journal of Nutrition, 83, 3–9. Funk, C. (1912). The etiology [...] isolierte lebens- notwendige Substanz vital amines. Als sich herausstellte, dass diese Substanzen keine A- mine waren, wurde der Name einfach zu Vita- minen zusammengezogen. Erst 1926 gelang es einem Team von
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/zip/zip-de/zip-eijkmann.zip
Science History Publications. Carpenter, K. J. (2000). Beriberi, white rice and vitamin B: A disease, a cause and a cure. Berkeley: Univ. of Califor- nia Press. Carpenter, K. J. (2012). The discovery of Thiamin [...] of Nutrition Research in Indonesia, Leiden 1992. Mossel, D.A.A: Christiaan Eijkman: Physician, Utrecht University Professor and Nobel Laureate: A Short Dissertation on the Impact of, and Tribute to, his [...] eu clopedia.com: http://www.encyclopedia.com/doc/1G2- 2830901294.html Erdman, A. M. (1964). Cornelis Adrianus Pekelharing—A biographical sketch. The Journal of Nutrition, 83, 3–9. Funk, C. (1912). The etiology
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/zip/zip-de/zip-liebig.zip
in: Spiegel der Forschung (Universität Gießen) 20, Ausgabe 1 (2003), S. 6–17. Schwedt, Georg: Liebig und seine Schüler: die neue Schule der Chemie, Berlin u.a. 2002. Strube, Wilhelm: Justus Liebig: eine [...] einzelne für seine Ernährung ausgeben würde. Die Arbeiter erhielten ein freies Mittagessen, das aus 20 Unzen „Rumford-Suppe“ bestand und welches in der Suppenküche serviert wur- de. Thompson entwickelte [...] die im Futter enthalten war, irgendwann in Hitze umgewandelt wurde (Nahrungs-induzierte Thermogenese).20 Nachdem die Menge der in Kohlenhydraten, Fett und Eiweiß enthaltenen Energie ermittelt worden war,
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/hintergruende/hintergrund-deu/hintergrund-energie-de.pdf
Inferences; To Which are Added, an Account of a New Method of Deter- mining the Velocities of All Kinds of Military Projectiles, and the Description of a Very Accurate Eprouvette for Gun-Powder. In: P [...] Mobile verwechselt werden, wie dies z.B. Breger tut: „Obviously Joule has no principal objection to a perpetuum mobile at this time; obviously he thinks that an inexhaustible source of power is practic [...] (Ashworth 1930). Joule schrieb, dass „[die] ständige Übung mir ermög- lichte, mit dem bloßen Auge 1/20 eines Bereichs abzulesen, woraus sich eine akzeptable Tempera- tur von 1/200 eines Grads Fahrenheit
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/zip/zip-de/zip-dalton.zip
portalwiedzy.onet.pl http://www.wikipedia.pl Wróblewski, A. K. (1998). Wiedza i Życie. Wróblewski, A. K. (2007). Historia fizyki. Warszawa: PWN. Wróblewski, A. K. (1999). Uczeni w anegdocie. Wars- zawa:Prószyński [...] Co. Geiger, H., & Marsden, E. (1909). On a Diffuse Reflection of the α -Particles. Proceedings of the Royal Society of Lon- don. Series A, Containing Papers of a Mathematical and Physical Character, 82(557) [...] . Es besagt, dass wenn zwei Elemente (A und B) mehr als eine Verbindung eingehen, die Verhältnisse der Mas- sen von B, die mit einem festgelegten Wert der Masse A kombiniert werden, kleine ganze Zahlen
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/biografien/biografien-deu/lavoisier-biografie-de.pdf
Unterrichten über Ernährung. Die Wichtigkeit wird von der Tat-sache unterstützt, dass bis zum frühen 20. Jahrhundert der kalorische Wert das einzige Kennzeichen für den Nährstoffgehalt der Nahrung war. Die [...] org/wiki/Antoine _Lavoisier www.chemheritage.org www.antoine#lavoisier.com/ www.newadvent.org/cathen/09052a.htm www.historylearningsite.co.uk/antoine_lavoisier.htm www.odzywianie.info.pl/Historia#nauki#o#zywieniu [...] by Vanessa Schmid and it is based, in part on Historial Background: Food, energy and workdeveloping a science of nutrition written by Andreas Junk. Biographie von Antoine Laurent de Lavoisier was written
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/zip/zip-de/zip-lavoisier-atmung.zip
der ersten Gasstoffwechseluntersuchungen am ruhenden und quantifiziert belasteten Menschen (A.L. Lavoisier und A. Seguin 1790): Versuch einer kritischen Deutung, Sankt Augustin 1992. Szabadváry, Ferenc: [...] Leder. Bibliographie Geiger, H., & Marsden, E. (1909). On a diffuse reflection of the alpha particles. Proceedings of the Royal Society of London A, 82, 495–500. Wilson, D. (1983). Rutherford: Simple genius [...] Unterrichten über Ernährung. Die Wichtigkeit wird von der Tat-sache unterstützt, dass bis zum frühen 20. Jahrhundert der kalorische Wert das einzige Kennzeichen für den Nährstoffgehalt der Nahrung war. Die
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/zip/zip-de/zip-lind.zip
before and after James Lind - a Reassessment, in: NURE Nutrition Reviews 67, Ausgabe 6 (2009), S. 315–332. Bown, Stephen R.: The Age of Scurvy: How a Surgeon, a Mariner and a Gentleman Helped Britain Win [...] History of Scurvy and Vitamin C, Cambridge u.a. 1986. Maat, G. J. R: Scurvy in Adults and Youngsters: The Dutch Experience. A Review of the History and Pathology of a Disregarded Disease, in: OA International [...] (S@TM) Konfigurieren Die Seite wurde nicht gefunden Die angeforderte Seite „/files/DE_Materialien/17%20Die%20Zitronenl%C3%B6sung.pdf“ wurde nicht gefunden. Konfigurieren Project 518094-LLP-1-2011-1-GR-COMENIUS-CMP
https://www.science-story-telling.eu/fileadmin/content/projekte/storytelling/hintergruende/hintergrund-deu/hintergrund-atome-de.pdf
Co. Geiger, H., & Marsden, E. (1909). On a Diffuse Reflection of the α -Particles. Proceedings of the Royal Society of Lon- don. Series A, Containing Papers of a Mathematical and Physical Character, 82(557) [...] York: Cambridge University Press. Lavoisier, A. L. (1794). Elements of Chemistry. Transl. by Kerr, 4th ed., Edinburgh: William Creech. Losee, J. (2001). A historical introduction to the philosophy of science [...] inves- tigation of the stability and periods of oscillation of a num- ber of corpuscles arranged at equal intervals around the cir- cumference of a circle; with application of the results to the theory of atomic